Årlig utstilling 2013

Årets foredlede hest: Mike Søttrupgård

Årets foredlede hest: Mike Søttrupgård

Norsk Oldenburger Forening avholdt sin årlige utstilling for første gang på Norsk Hestesenter sitt anlegg på Starum.

2013 representerer i så måte en milepæl for Norsk Oldenburger Forening. Foreningen har med dette tatt et viktig skritt i retning av å vokse ved å legge til rette for et større arrangement.

Beslutningen fikk også god oppslutning med 23 påmeldte hester og hvor 20 stilte til utstilling. I tillegg kommer de fire hoppene som stilte med føll.

Vi fikk også for det meste fint vær og hvor man får se det flotte anlegget på Starum.

Årets foredlede unghest: Ringens Lilje

Årets foredlede unghest: Ringens Lilje

Dommere for utstillingen var i år Peter Lund og Lene Grimbüler. Lene stilte sporty opp på kort varsel og bidro også med dømming av rideprøver. NOF er svært takknemlig for innsatsen fra dommerne og en stor takk også til DOA sin formann, Lena Fransgaard som nok en en gang bidro til et godt arrangement.

Arrangementsmessig ble det noen endringer på kort varsel i forhold til det som var planlagt som bidro til noe ekstra transport av utstillingshester til og fra mellom ridehuset og stallene som er noe lang på Starum. Dette blir derfor et oppfølgingspunkt i forhold til utstillingen for neste år.

Det var ellers noen temaer rundt overnatting og oppstalling i forkant av utstillingen, men Norsk Hestesenter har lovt å bidra til å løse dette bedre neste år. NOF har også identifisert flere muligheter for overnatting på Starum.

NOF er derfor svært positive til en ny utstilling på Starum også neste år.

Årets  renavlede hest: Kvebergøyas Oda

Årets renavlede hest: Kvebergøyas Oda

Det var flere nye utstillere også i år og med stadig yngre deltagere som lover bra for fremtiden. Det var mange flotte hester og følgende 4 hovedvinnere ble rangert under utstillingen:

  1. Årets renavlede hest: Kvebergøyas Oda (SW)etter Eurostar og morfar er Ellrado. Eier og utstiller var Solveig Wisløff.
  2. Årets foredlede hest: Mike Søttrupgård etter Uffe Korshøygaard og morfar er Mar-co Søttrupgård. Eier og utstiller var Lene Næss.
  3. Årets renavlede unghest: Michelle of Quality, etter Lami Søndervang og morfar er Union Jack. Eier og utstiller er Johnny Skinstad. Michelle fikk 9 poeng i helhet og ble også invitert til Dansk Eliteskue.
  4. Årets foredlede unghest: Ringens Lilje etter Højvangs Turbo og morfar er Pallex af Ulstrup. Eier og utstiller var Ole Mausethagen.

Det skal også nevnes at et av føllene også fikk invitasjon til Dansk Elite skuet etter å mottatt karakteren 9 i helhet. Det var hingsteføllet Orlando of Quality etter Atletico og morfar er Eminenz. Eier og utstiller var Johnny Skinstad.

Årets renavlede unghest: Michelle of Quality

Årets renavlede unghest: Michelle of Quality

Nedenfor følger en oversikt over alle klassevinnererne fra utstillingen med tilhørende resultater:

Klasse Renavlet Karakterer Foredlet Karakterer
Hopper 4 år og eldre Kvebergøyas Oda 8-8-8-8-8 Ringens Soleie 9-8-8-7-8
Vallaker 3 år og eldre Ringens Lotus 8-8-8-7-8 Mike Søttrupgård 8-8-8-9-8
Hopper 2 år Michelle of Quality 9-8-8-8-9 Lærets Aurora(FR) 8-8-8-7-8
Hopper 1 år Othilie 7-7-7-6-7 Ringens Lilje 8-8-8-8-8
Hingster 1 år Verdi of Quality 8-8-8-8-8
Hoppeføll Ringens Petunia 8-8-8-8-8
Hingsteføll Orlando of Quality 9-8-8-9-9

Utstillingen ble avsluttet med en kort busstur opp til festmiddag på Toten Gjestegård hvor deltagerne kunne skue en fantastisk utsikt over Mjøsa, Norges største innsjø.